Here I AMsterdam!

Here I AMsterdam!

Felvettek!

2016. április 27. - dianaams

Bár az előző posztban olyan magától értetődőnek tűnt, hogy felvesznek, csak április 14-én derült ki, hogy 2016 őszétől az UvA Business Administration szakán folytathatom mesterszakos tanulmányaim.

gebouwabs-ineke-oostveen2011.jpg

Vegyes érzelmek tódultak fel hirtelen bennem, akkor most itt kell hagynom mindenkit és mindent, amit szeretek? Egy kis időre biztosan. Aztán a többit majd az élet írja, rábízom magam ezúttal, bár biztosan amint kiérek - vagy talán nem is kell addig várni - már kész tervem lesz, hol leszek egy év múlva. Ha kint találom meg a számításaim, maradok, egy darabig biztosan. Ha nem, elképzelhető, hogy hazajövök PhD-zni, vagy dolgozni, ideális esetben mindkettő. 

Na de vissza az első sokk utáni ocsúdáshoz! Akkor kinek mondjam el először? Hát persze, hogy anyának, aki végigélte velem a sok bizonytalanságot, a vizsgákat, amiket meg kellett csinálnom, a procedúrát, ami közel sem volt egyszerű. Aztán apának, akinek mondhatnám, hogy egyik szeme sír, a másik nevet, de tulajdonképpen mindkettő sír. A bátyám külföldre költözése után én is elrepülök, még nyugatabbra is, mint ő. De csak 10 hónap, apa! - nyugtatom. Sokszor volt, hogy csak Budapestről is 1-2 havonta utaztam haza. És Karácsonykor pedig hazalátogatok, hozzátok, jól megölelgetni...

A következő kérdések rögtön ezután tódultak fel: Ugye jöttök majd meglátogatni, lányok? És mi lesz így a munkával? És az EVK-val? Az életem eddigi részeivel? Ijesztő ez az érzés elsőre, egyszerre izgalmas, mosolyt csalogat az arcomra az új élmény, egy új csodálatos város, egy szuper egyetem, de ugyanakkor a bizonytalanság idegőrlő. Hogy fogom finanszírozni, mi lesz, ha nem találok munkát? A kudarc nem opció. A blogon is igyekszem végigkövetni, hogy sikerül-e jó válaszokat adnom a kérdéseimre.

A bejegyzés trackback címe:

https://dianaams.blog.hu/api/trackback/id/tr778666366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása