Here I AMsterdam!

Here I AMsterdam!

Az első napok Amszterdamban

2016. augusztus 24. - dianaams

Megérkeztem augusztus 22-én kalandos úton Hollandia központjába, Amszterdamba. A nehéz búcsú után felszálltam a repülőre és mintegy 2 óra zötykölődés után feltűntek a csatornák, az érdekes tégla építésű házak, a bicikliző helyiek. Bizony, arról tudod megállapítani, ki a helyi, hogy egyáltalán van és, hogy milyen biciklije van. 

Az egyetemi regisztrációs napon elintéztük a BSN számot, ami azt jelenti, hogy hivatalosan is nyilván leszünk tartva, mint amszterdami lakos. Elkészült a diákigazolványunk nagyjából 5 perc alatt!!! Egy fotó és már nyomtatták is ki. Hihetetlen. Regisztráltunk a helyi banknál, az ING-nél számlanyitásra. Átvehettük az egyetem által közvetített szállásunk kulcsát, majd a legjobb rész az volt, hogy külön kisbuszokkal elhoztak minket és a cuccainkat a szállásainkra.

Nagyon kis hangulatos szállásra kerültem vegyesen holland és nemzetközi lakókkal. Van egy saját szobám mosdókagylóval, hűtővel, mikróval, és az alapfelszereltséggel: fotel, ágy, állólámpa, asztal, 2 szekrény, egy nagy fa álló polc, sötétítőfüggöny, tisztítószerek, ágynemű, ágyneműhuzat. Hát mondanom sem kell, hogy azért túlmutat a Kinizsi koliszobán. A falak tiszták, fehérek, a linóleum nem rongált, sőt szerintem új, a szaga alapján. A közös helységekre ráfér majd egy évkezdő takarítás, de nagyon szuper, kanapékkal, flat TV-vel felszerelt és ami a legjobb, a konyhában használhatunk mindent, szóval nem kell vennem eszközöket, gépeket stb. Van egy teraszunk is ahol szintén kanapék, asztalok vannak. Zárható biciklitároló is lesz elvileg, csak kulcsot kell majd kérnem hozzá.

Tegnap elmentünk a helyi bolhapiacra second hand bicót venni, itt mindenki ezt teszi. Marcival ugyanott vettük a biciklijeinket így rögtön sikerült 20%-ot alkuldni a bicó és a zár árából is. Fejenként 80+12 Euroért sikerült hozzájutni közlekedésünket mindenben támogató eszközünkhöz. Tényleg, a buliba is a buliból is simán biciklivel kell menni. Nincs távolság így, nagyon szuper érzés. Kár, hogy otthon ennek nincs ilyen kultúrája, elképesztő érzés ebben a gyönyörű városban éjjel-nappal biciklizni. Az autósok előre engednek, mindennel szemben elsőbbséget élvez a biciklis. Imádom már most!

Röviden ennyit mára, holnap írok a társaságról, a szülinapi bulimról ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://dianaams.blog.hu/api/trackback/id/tr1811648596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása